Αγαπητοί φίλοι,
Σήμερα που ο δημόσιος διάλογος γίνεται δυστυχώς εκ των πλείστων μέσω τηλεοπτικών παραθύρων και μόνο μεταξύ «κορυφαίων» και «επώνυμων», είναι επιτακτική ανάγκη να υπάρξει ένα βήμα πολιτικής επικοινωνίας και διαλόγου μεταξύ όλων των πολιτών, ένα βήμα κατάθεσης και ανταλλαγής απόψεων και θέσεων, όλων αυτών των «ανώνυμων» που θέλουν να προσφέρουν στο δημόσιο διάλογο, καταθέτοντας τη δική τους άποψη, για μεγάλα και μικρά ζητήματα που απασχολούν την πατρίδα μας.
Ένα μέρος από το έλλειμμα ουσιαστικής συμμετοχής των πολιτών στο δημόσιο διάλογο, φιλοδοξεί να καλύψει η λειτουργία του blog μας και καλούμε όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες και τη νεολαία να συμμετέχουν δημιουργικά σ΄αυτό.
Σε αυτή τη στιγμή λίγες ημέρες μετά τις βουλευτικές εκλογές σε προτεραιότητα στο blog μας μπαίνει η συζήτηση για τα αίτια του αποτελέσματος των εκλογών και το μέλλον της Δημοκρατικής Προοδευτικής παράταξης.

Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2007

Η πολιτική νίκησε!
Είναι η ώρα των αλλαγών....

Η επανεκλογή του σ. Προέδρου Γ.Παπανδρέου στις συνθήκες που διεξήχθει συνιστά μια μεγαλειώδη νίκη της πολιτικής , μια νίκη της δημοκρατίας, μια νίκη του λαού.
Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. της επόμενης μέρας βρίσκει το Κίνημα δυνατό με αυξημένη κοινωνική δυναμική , με τον πρόεδρο του ισχυρό και δικαιωμένο με ξεκάθαρη εντολή να δρομολογήσει όλα όσα έχει εξαγγείλει όλη αυτή την περίοδο.
Το κυρίαρχο ζήτημα σήμερα σαφώς και δεν είναι (όπως τα γνωστά κέντρα ήδη προσπαθούν να μας στρέψουν την προσοχή) ποιος θα είναι ο ρόλος που θα δοθεί στους «ηττημένους» , ποια θα είναι η εξέλιξη όσων «μεγαλοστελεχών» τάχθηκαν υπέρ της υποψηφιότητας σου , ή πως θα συνυπάρξουν μέσα στο Κίνημα τα στελέχη που αντιπαρατέθηκαν κ.λ.π.
Αυτού του τύπου τα ψευτοζητήματα δεν ενδιαφέρουν τον ελληνικό λαό , αλλά μόνο αυτούς που αγωνιούν για το δικό τους μέλλον και σίγουρα αυτούς που έχουν επενδύσει σε αυτά τα στελέχη.
Όσοι αυτή τη στιγμή θέτουν ζητήματα προσώπων και ρόλων θέλουν να μας αποπροσανατολίσουν και να μας εγκλωβίσουν σε συνθήκες εσωστρέφειας και μιζέριας για να ψαλιδίσουν την νέα δυναμική που αποκτά το Κίνημα μας μέσα από αυτή την πρωτόγνωρη διαδικασία και την μεγάλη νίκη.
Η νέα εντολή που ζήτησε και πήρε ο σ. Πρόεδρος δεν επιδέχεται παρερμηνείες, είναι τόσο ξεκάθαρη, είναι τόσο ηχηρή που δεν μπορεί να παραχαραχθεί από κανέναν.
Το μοναδικό ρεύμα που συγκροτήθηκε όλο αυτό το χρονικό διάστημα είναι αυτό της συντριπτικής πλειοψηφίας του δημοκρατικού προοδευτικού λαού (ανεξάρτητα από την επιλογή στο θέμα της ηγεσίας), που απαιτεί ριζικές αλλαγές και ανατροπή όλων των συντηρητικών οπισθοδρομικών και καθεστωτικών αντιλήψεων και δυνάμεων (όπου κι αν βρίσκονται) και την απελευθέρωση του πολιτικού μας συστήματος.
Αυτή η μεγαλειώδης νίκη της πολιτικής σε μια κρίσιμη στιγμή που όλα έμοιαζαν να καθορίζονται από την βούληση ποικιλώνυμων συμφερόντων ας αποτελέσει αφετηρία για την αναγέννηση του πολιτικού μας συστήματος , με πρωταγωνιστή το Κίνημα μας, ώστε να υπηρετεί και πάλι τις ανάγκες και τα συμφέροντα του ελληνικού λαού.
Μπάστας Κων/νος
Πρ. Μέλος της Εκτελεστικής
Γραμματείας Ν. ΠΑ.ΣΟ.Κ.

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Να συγχαρώ τον ΓΑΠ και όσους τον στήριξαν.

Και εγώ, από το δικό μου ελάχιστο κομμάτι, τόσο στην τακτική Σαββατιάτικη αρθογραφία μου στην εφημερίδα Πολίτης (Κύπρος)όσο και από τις εκπομπές μου, αμέσως μετά τις έκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου, έσπευσα να στηρίξω ανοιχτά τον Γιώργο Παπανδρέου.

Ελπίζω μόνο τώρα, να διατηρήσει με τήν ίδια ζέση και την ίδια ένταση, χωρίς κανένα συμβιβασμό, το όραμα ζωντανό και να το περάσει στην πράξη.

Είναι η μόνη ελπίδα. Για την Ελλάδα, όχι για το ΠΑΣΟΚ. Άλλωστε, το Εθνικό συμφέρον πρέπει είναι ταυτοποιημένο με το κομματικό.

Ευχαριστώ.